0 0,00 EUR Košarica je prazna 0
Proizvodi

Kako djeluje HEPA filter?

HEPA ili visokoefikasni zrak u obliku čestica je visoko učinkovit filtar zraka. HEPA filtere prvi su put razvili znanstvenici u okviru programa američke nuklearne bombe kao uređaj koji će se koristiti za uklanjanje radioaktivnog onečišćenja iz zraka. Danas se koriste mnogo šire: u bolnicama i laboratorijama, gdje je potreban besprijekorno čisti zrak, u zrakoplovnoj industriji i kućanskim aparatima, poput usisavača i pročišćivača zraka. 

HEPA filteri izrađeni su od tankog papirnog filtrirajućeg materijala izrađenog od stakloplastike ili druge vrste plastike. Materijal je nabran tako da se osigura da je površina filtracije velika i da je otpor protoka zraka nizak. 

 

Što je Plasmacluster tehnologija?

Princip rada Plasmacluster tehnologije koja se koristi u Sharp pročišćivačima zraka je istodobna generacija pozitivnih i negativnih iona, ukupno 7.000 ili 25.000 po cm3.2 Koristi se u Sharp uređajima, pored sustava filtera, kao metoda pročišćavanja zraka koja povećava učinkovitost uređaja i kao neovisna metoda neutraliziranja štetnih čestica koje lebde u zraku ili se talože na raznim površinama. Pročišćavanje s ionskim plazmaklastima uključuje biološke i kemijske procese. Tehnologija se oslanja isključivo na prirodne sile: virusi i bakterije se neutraliziraju, uklanjaju se neugodni mirisi i smanjuje se statički elektricitet, a sve bez upotrebe sintetskih tvari. To je jedino potpuno prirodno i učinkovito rješenje.

Objašnjenje Plasmacluster tehnologije

Kad se pozitivni i negativni ioni, formirani iz molekula vode, nađu na česticama onečišćujućih tvari na svom putu, vežu se na njih i sprječavaju njihov razvoj. Kako pozitivni i negativni ioni nose električni naboj, privlače ih alergeni i drugi zagađivači zraka koji nose ili pozitivan ili negativan naboj. Kao rezultat njihove reakcije s ionima, oni se pretvaraju u bezopasne čestice koje padaju na zemlju, umjesto da lebde u zraku koji udišemo. Čestice koje su zarobili Plasmacluster ioni postaju bezopasne i preteške da bi lebdjele u zraku. Nakon toga oni se lako uklanjaju tijekom redovitog čišćenja, tj. usisavanja ili brisanja prašine.

Prijavi se na newsletter i primaj najnovije vijesti iz svijeta tehnike.
Zatvori

Obavezno

Obavezna privola za pravilan prikaz i djelovanje stranice.

Marketing

Ovime dajete privolu da tehno-mag.hr koristi iskustvo Google e-Commerce za vrijeme trajanja Vašeg posjeta na našoj stranici (vrijeme potrebno za kupovinu ).

Analitike

Ovime dajete privolu da web stranica tehno-mag.hr prati statistiku posjećenosti tehno-mag.hr kako bi Vam pružila bolje korisničko iskustvo te efikasnije planirala buduće objave pomoću treće strane -Google Analytics.