0 0,00 EUR Košarica je prazna 0
Proizvodi

5 ležernih i popularnih ljetnih frizura te kako ih stilizirati kod kuće

21.07.2023.

Ljeto je izazovno vrijeme za stiliziranje kose. No, mi imamo ideje za lijepe i praktične frizure koje će vam pomoći da tijekom nesnosnih vrućina kosu držite podalje od lica, a istovremeno izgledate ženstveno i chic.

Nastavite čitati i saznajte kako napraviti pet brzih i jednostavnih frizura s kojima ćete moći nesmetano uživati u ljetnim aktivnostima.

Valovi

Izvor fotografije: Freepik

 

Valovi ili tzv. beach waves kultna su ljetna frizura koju najviše povezujemo s morem, suncem i uživanjem na plaži. Među najpopularnijim je frizurama iz nekoliko jednostavnih razloga - valovitu teksturu lako je postići čak i na ravnoj kosi koja slabo drži kovrče, lijepo pristaje gotovo svakoj duljini kose i obliku lica te odlično izgleda u svako doba godine i uz različite outfite.

Imate li prirodno valovitu kosu, valove istaknite korištenjem posebnog spreja ili pjene za postizanje valovite teksture. Kako biste valove dobili na ravnoj kosi, možete isplesti pletenice na polu-vlažnoj kosi te ih rasplesti kada se kosa osuši. Kada ste u stisci s vremenom, uređaji za oblikovanje kose poput uvijača ili pegle najbolji su način za brzo stiliziranje kose u valove.

Pritom pripazite na kvalitetu uređaja, pogotovo koristite li ga često. Primjerice, najbolje pegle za kosu izrađene su od turmalina ili titanijuma, a omogućit će vam da maksimalno zaštitite kosu tijekom izlaganja visokim temperaturama.

YouTube Video: effortless beach waves hair tutorial | short hair

Visoki rep

Izvor fotografije: Freepik

 

Visoki rep još je jedna kultna frizura koja izgleda odlično neovisno o godišnjem dobu. Ipak, najviše ga volimo nositi ljeti jer nam omogućuje da maknemo kosu s lica kako bi nam bilo manje vruće.

Visoki rep dolazi u puno iteracija. Među najpopularnijima je zalizani rep koji je gotov za svega par minuta, a izgledu daje dašak elegancije i profinjenosti. Po potrebi koristite gel za kosu kako biste zagladili pramenove oko lica, dok je pegla za kosu ključna za ravnanje kosu u repu za maksimalno zaglađeni look.

Za opušteniji izgled podignite samo gornji dio kose u rep ili dodajte valovitu teksturu repu pomoću uvijača za kosu ili pegle.

Trenutno je jako popularan bubble rep kojeg pomoću tankih gumica razdijelite u više sekcija - pritom možete uokviriti lice s nekoliko opuštenih pramenova za ležerniji izgled.

YouTube video: Sleek Bubble Ponytail

Frizure s maramom

Izvor fotografije: Freepik

 

Dodajte dašak originalnosti, zaigranosti i kreativnosti ljetnoj frizuri tako što ćete u izradi frizure koristiti maramu. Ovaj trendi modni dodatak elegantna je alternativa gumici i traci za kosu, odličan je alat za prekrivanje kose koja nije svježe oprana, slaže se s kosom svih dužina, a također može poslužiti kao praktična zaštita od sunca.

Maramu iskoristite za vezanje visokog ili niskog repa, podizanje kose u pundžu ili vezanje oko glave kao traku, upletite je s pletenicom ili nosite kao zaštitu od sunca u stilu 50-ih. Maramu ujedno možete uskladiti s odjećom ili ostalim modnim dodacima te tako podići outfit na višu razinu.

YouTube video: 10 Easy Summer Hairstyles with Bandana Headband | Milabu

Razbarušena pundža

Izvor fotografije: Freepik

 

Razbarušena pundža ili messy bun kraljica je casual frizura, pogotovo u ljetnim mjesecima. Savršena je za jednostavne i opuštene prilike, ali s njom ćete se odlično ulopiti i na elegantnim događanjima ukrasite li je efektnim ukrasima za kosu.

Za pravi messy izgled umjesto češlja koristite prste kako biste zagladili nestašne pramenove, a prilikom vezanja glavu okrenite naopako kako biste pundžu postavili što više na glavu. Pramenovi koji prirodno uokviruju lice pridonijet će prirodnom, ženstvenom izgledu, a pundžu možete dodatno “začiniti” tako što ćete brzo nakovrčati kosu prije vezanja.

Pundžu također možete vezati na potiljku za elegantniji izgled, a imate li kratku kosu s kojom je pundži teško dati volumen, pomoć potražite u tzv. scrunchie gumici za kosu koja je nakon dominacije u 90-ima ponovno u modi.

YouTube video: 4 Easy Buns | Shawna

Boksačke pletenice

Izvor fotografije: Freepik

 

Volite li ljeti voditi što manje brige oko kose, boksačke pletenice idealno su rješenje.

Možete ih nositi nekoliko dana zaredom bez da ih raspletete, što ovu frizuru čini ultimativnim izborom za godišnji odmor kada ne želite razmišljati o stiliziranju kose, ali vam je ipak stalo da dobro izgledate. Kada boksačke pletenice konačno raspletete, dobit ćete prekrasne valove i još jedan dan lijepe i bezbrižne frizure.

Boksačke pletenice napravite tako što ćete kosu razdjeliti po sredini u dva dijela te svaki dio isplesti u obrnutu tzv. dutch pletenicu pripijenu uz glavu. Ona se radi tako da stavljate pramen ispod pramena - suprotno od klasične pletenice.

Za boksačke pletenice u pravilu vam ne trebaju dodatni alati, ali možete koristiti male količine gela za kosu kako biste postigli zaglađeni izgled.

YouTube video: How To Dutch Braid Your Own Hair Step By Step For Complete Beginners - FULL TALK THROUGH

Za kraj

Način na koji oblikujemo frizuru važan je dio našeg modnog izričaja i zato mu svakako trebamo pružiti pozornost. Ove su ljetne frizure jednostavne, lijepe i elegantne i sigurno će podići vaš ljetni look na višu razinu bez puno napora te vam omogućiti da odlično izgledate dok stvarate nezaboravne ljetne uspomene.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Autor: Petra Staržik - magistra komunikologije s višegodišnjim iskustvom u stvaranju sadržaja za web. Trenutno radi kao content marketing menadžerica za portal Nabava.net - servis koji od 2001. godine na jednom mjestu prikazuje ponudu proizvoda na hrvatskom tržištu, s ciljem da kroz sveobuhvatni komparativni prikaz olakša ljudima kupnju.

Komentari

Pošalji svoj komentar

Vaša ocjena

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar
Drugi su komentirali...
Nema komentara. Budi prvi!
Prijavi se na newsletter i primaj najnovije vijesti iz svijeta tehnike.
Zatvori

Obavezno

Obavezna privola za pravilan prikaz i djelovanje stranice.

Marketing

Ovime dajete privolu da tehno-mag.hr koristi iskustvo Google e-Commerce za vrijeme trajanja Vašeg posjeta na našoj stranici (vrijeme potrebno za kupovinu ).

Analitike

Ovime dajete privolu da web stranica tehno-mag.hr prati statistiku posjećenosti tehno-mag.hr kako bi Vam pružila bolje korisničko iskustvo te efikasnije planirala buduće objave pomoću treće strane -Google Analytics.